February 16, 2012

Susahnya Buat PhotoManipulation Kalau Tak Tabah !!


Assalamualaikum and hi readers. Okay, aku sangat suka tengok
photo manipulation yang gempak-gempak. Kalau readers ada yang
tak tahu macam mana artwok photo manipulation yang dikatakan
gempak dan hebat tu, sila search di google type 
'the best photomanipulation' . Serious ! macam ni --> (O_O) !!



Aku ada sorang member yang sangat hebat buat photo manipulation
ni. Dan aku tahu, bukan calang-calang orang mampu, sebab nak buat
benda tu memerlukan daya imaginasi yang tersangatlah tinggi PLUS
kesabaran yang juga sangat tinggi !!



Buktinya, aku yang memang tak berapa nak berimaginasi dan agak
malas sikit ni, still tak dapat nak hasilkan artwork macam dia. Yelah,
aku try lah jugak buat tapi aku nak siap dalam masa 2,3 jam camtu
je lah, tapi memang berbeza lah kualiti hasilnya. Jadi cincai je lah.



Berbanding dengan kawan aku tu, artwork photomanipulation dia
sangat tip-top, dan dia mengambil masa sehari suntuk untuk siapkan.
Bayangkan lah berapa je nilai artwork aku yang ambil masa 2,3 jam
berbanding artwork gila dia yang makan masa sehari suntuk tu kan?
(-_-') Ye, jelez okay~ Haha...



Jadi, semalam entah kenapa aku rasa nak sangat try buat. Dan aku
dengan blurnya pon carilah bahan (gambar) untuk dimanipulate-kan~






Dan, selain dari kepakaran dalam berimaginasi serta kesabaran
yang tinggi, kepantasan internet juga amat diperlukan agar image
dengan high resolution senang lajuuuu di download ! Grrr.... Semalam
internet tak laju, jadi aku guna je lah apa yang ada (-_-)


So, ni hasilnya...




Aku tengah menunggu komen daripada kawan aku yang hebat tu.
Huuu~~~penat buat benda ni..okay itu je aku nak share kali ni,
terima kasih sudi jenguk sini, (n_n)



3 comments:

Nong Andy said...

er...? ada sofware ke nak buat ni? ke nak download?

owner said...

nong : guna photoshop :)

Fyfy Liew said...

ble than cun dah ni ^^