December 28, 2011

Grindhouse SkateShop Poster (Poster yg Sangat Rumit)

Assalamualaikum and hi all's ! Kali ni aku nak share artwork aku
and of course artwork masa diploma. Kitorang kena pilih satu
product or services or anything dan kena buat corporate identity
dan advertise kan product itu. So, aku pilih skateshop kawan aku
untuk main subject matter. Nama kedai tu Grindhouse Skateshop.

So, bermula lah aktiviti men'sketches', direject, men'sketches lagi, 
reject lagi, hadoii sangat lama okay sebab aku bukan lah student
yang genius lagi bijak pandai, aku hanya boleh berusaha bersungguh-
sungguh dan akhirnya, idea untuk poster aku diterima. Idea aku
ialah nak gabungkan drawing dengan gambar betul, macam ni :

nampak tak?

Then, selepas diproceed, diteruskan dengan proces photoshoot :

Lepas tu, barulah masuk dalam laptop untuk editing process :


Okay, daripada situ, aku buat punyalah banyak poster tapi direject
sebab tak cantik. Serius bila aku tengok balik sekarang, rasa nak
sorok muka kat mana-mana. Ni antara poster aku yang direject :


wuaaaaaaaahhh malu gila dah ni......buruk sangat !! Patutlah kena
reject..hahaha so, after that aku came out dengan idea baru, aku
nak try guna typography lah knon-kononnya, jadi huru-hara camni :
 
Hahaha SANGAT huru-hara kannnnn ??? Dan of course lah yang
ni pon kena reject !! Arghhhh masa tu stress jangan cakap lah...
Tension gila, nak tidur pon tak senang asyik fikir idea apa lagi nak
buat nih, nak kejar DEADline lagi..hadui...







Dan, akhirnya...








Setelah bertungkus-lumus berfikir.......









Inilah dia hasilnya......









Poster aku untuk Grindhouse Skateshop :













Huhhh...penat bila teringat semula zaman-zaman buat kerja ni.
Assignment ni masa diploma semester 5..sangat penat dan mencabar.
Luckily my result is still okay, alhamdulillah..:)
So, that's all thanx visit here :)



4 comments:

Fyfy Liew said...

cantik! :D

owner said...

fyfy : first, thank Q visited this blog, 2nd thank Q for ur word 'cantik' hehe :) thank Q

narumi sakura said...

stylo abis >_<...suki!!!Naru x pernah tgok artwork yng awsome cmnih..mcm mne lec boleh rejek??

Jia Rizaira said...

sumenye smart habis...

jemput singgah sini..
http://mindakabur.blogspot.com/